activiteiten.

Laden Evenementen

« Alle activiteiten

  • Deze activiteit is voorbij.

Architectuurcafé ‘De toekomst van jong erfgoed’ met Herman Hertzberger en Abel Blom

8 september 2021 @ 20:00 - 22:00

Op 8 september vindt er weer een architectuurcafé plaats! Architecten Herman Hertzberger en Abel Blom zullen tijdens dit café spreken over het structuralisme en de toekomst van dit jonge erfgoed in Nederland. Gespreksleider is Patrick van der Klooster van BPD Studio en BPDi en tevens lid van de programmaraad van FASadE. Het architectuurcafé vindt plaats in het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof waar, van 2 t/m 19 september de tentoonstelling ‘Structuralisme in Amersfoort, Leusden en Hoevelaken‘ met foto’s van architectuurfotograaf Dirk Verwoerd te zien is. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om het architectuurcafé op 8 september via een livestream te volgen via de website van 033fotostad.

Herman Hertzberger kreeg internationale bekendheid door zijn bijzondere structuralistische ontwerpen. In Nederland is het bekendste gebouw van zijn hand het kantoor van Centraal Beheer in Apeldoorn. In Amersfoort ontwierp Hertzberger de woningen ‘Het Gein’ in Schothorst-Noord. Zowel het stedenbouwkundige plan als de woningen zijn van zijn hand. Abel Blom is architect en molenaar en tevens de zoon van architect Piet Blom. Abel Blom vertelt onder andere over het verduurzamen van projecten van zijn vader, zoals de Kasbah in Hengelo.

In verband met de coronamaatregelen kunnen er slechts een beperkt aantal mensen in het Rietveldpaviljoen aanwezig zijn. De inschrijving voor de fysieke bijeenkomst is daarom helaas gesloten. Maar niet getreurd! Het architectuurcafé is op 8 september via een livestream te volgen via onderstaande knop:

Volg de livestream hier!

Gegevens

Datum:
8 september 2021
Tijd:
20:00 - 22:00