activiteiten.

Laden Evenementen

« Alle activiteiten

  • Deze activiteit is voorbij.

Books on Tour – Indische avond | IMPACT – photos that matter
Virtual Evenement

25 maart 2021 @ 20:00 - 22:00

€5,00

Nederlands Indië is een onderdeel van de foto-expositie IMPACT – photos that matter.
Met impactvolle foto’s van de oorlog, de overstap van Nederlands Indië naar Nederland, van diversiteit met familiefoto’s met ‘poesaka’s’ (tastbare herinneringen) en de derde generatie  van in Nederland geboren mensen met Indische roots.

Op donderdag 25 maart is er een mooie samenwerking met het literair-culturele programma Books on Tour. Dit keer staat Books on Tour in het teken van voormalig Nederlands-Indië. Presentator Adriaan van Es ontvangt dichter/performer Ellen Deckwitz, schrijver/journalist Diederik Samwel en filmmaker Jazzy Taihuttu .

Dichter, performer en columnist Ellen Deckwitz schreef in 2019 het veelgeprezen boek Hogere Natuurkunde waarvoor ze zich liet inspireren door haar Indische grootmoeder.

Regieassistent Jazzy Taihuttu vertelt in een deels visuele presentatie over De Wereld van De Oost, het educatieve programma naast de film De Oost, over de onafhankelijkheidsoorlog in voormalig Nederlands-Indië, én over haar eigen band met Indonesië.

Diederik Samwel geeft een presentatie over zijn laatste boek Tropenvader (2020). De roman is gebaseerd op het levensverhaal van zijn vader wiens verleden in Nederlands-Indië hem bleef achtervolgen.

Presentatie en muziek

De presentatie tijdens deze Indische editie van Books on Tour is in handen van Adriaan van Es, jarenlang huisarts in Amersfoort en tegenwoordig actief als gespreksleider en moderator. Westcoast Acoustic (Steffen de Wolff, Jurrie Zaat, Percy Huijer en George Pelupessy) zorgt op 25 maart voor de muzikale omlijsting.

Books on Tour in Amersfoort is een initiatief van de Stichting Bevordering Lees- en Schrijfplezier in samenwerking met het 033fotostad|Rietveldpaviljoen.

Kaarten

Voor € 5,00 kun je Books on Tour – Indische avond online via Youtube bijwonen.

Gegevens

Datum:
25 maart 2021
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€5,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
/* ]]> */