activiteiten.

Laden Evenementen

« Alle activiteiten

  • Deze activiteit is voorbij.

Colleges ‘Introductie kunstgeschiedenis’

24 mei 2023 @ 10:30 - 12:30

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)
3500 jaar westerse kunstgeschiedenis in vogelvlucht

Ga helemaal terug naar de Griekse oudheid of verbaas je over de schoonheid van moderne kunst van Ai Weiwei. Bekijk De Nachtwacht op een hele andere manier en sta stil bij architecten als Mecanoo en Koolhaas. Hoe verschillend de werken ook zijn: het zijn allemaal indrukwekkende voorbeelden van 2500 jaar westerse kunstgeschiedenis.

Neem de Mona Lisa. Slechts 77 bij 53 centimeter groot, maar dat doet niets af aan de schoonheid of de verhalen die erover te vertellen zijn. Want wie is de vrouw die daar is afgebeeld? Wat maakt juist deze afbeelding zo bijzonder? En waarom werd Pablo Picasso ooit verdacht van de diefstal van dit meesterwerk?

Verdiepende verhalen, spannende anekdotes en verrassende feiten; we gaan chronologisch door de hele kunstgeschiedenis heen. In tien hoorcolleges kom je alles te weten over de verschillende periodes, zie je bijzondere verbanden en leer je alles over de belangrijkste werken uit de kunstgeschiedenis. Zodat je voortaan weet dat Mona Lisa zeer waarschijnlijk een portret is van de Italiaanse Lisa Gherardini, de vrouw van de opdrachtgever van het schilderij.

Vanaf woensdag 12 april t/m woensdag 21 juni 2023 (10:30 tot 12:30 uur) 10 hoorcolleges in het Rietveldpaviljoen.

Meer info & Inschrijven via:
www.vrijeacademie.nl/ons-aanbod/colleges-introductie-kunstgeschiedenis/

Gegevens

Datum:
24 mei 2023
Tijd:
10:30 - 12:30
Serie:

Locatie

Rietveldpaviljoen
Zonnehof 8
Amersfoort, 3811 ND Nederland
+ Google Maps
/* ]]> */