activiteiten.

Laden Evenementen

« Alle activiteiten

  • Deze activiteit is voorbij.

Colleges ‘Tussen Filosofie en mythologie’

21 september 2022 - 9 november 2022

Colleges 'Tussen Filosofie en mythologie' in Amersfoort

Levenslessen van de goden

De Griekse mythologie boeit al sinds mensenheugenis. Homerus gaf Griekse goden een rol in zijn Ilias en Odyssee. De grote tragedieschrijvers gebruikten deze verhalen als basis voor hun mensbeeld. Ovidius gaf er in zijn Metamorfosen een eigen draai aan en Freud gebruikte ze om de menselijke drijfveren beter te begrijpen. Over hun inspiratie voor de kunst valt eindeloos veel te zeggen en te tonen. Maar waarom fascineren Griekse goden en helden ons zo?

In een collegeserie van zes bijeenkomsten onderzoeken we het verband tussen mythologie en filosofie. Aan de hand van mythologische verhalen kijkt u samen met filosofe Jacqueline Duurland naar begrippen als hoop, zelfliefde, zelfverlies, ongeduld, vertrouwen, herinneringen, ouderdom en keuzes maken. Wat kunnen wij leren van Medea, Pandora, Narcissus of Oedipus? Hoe universeel is hun verhaal? Schrijf u in voor deze filosofische speurtocht naar de betekenis en zeggingskracht van oeroude verhalen.

Vanaf woensdag 21 september 2022 t/m woensdag 9 november 2022 (13:30 tot 15:30 uur) 6 hoorcolleges in het Rietveldpaviljoen.

Inschrijven via:
www.vrijeacademie.nl/ons-aanbod/colleges-tussen-filosofie-en-mythologie/     

Gegevens

Begin:
21 september 2022
Einde:
9 november 2022

Locatie

Rietveldpaviljoen
Zonnehof 8
Amersfoort, 3811 ND Nederland