activiteiten.

Laden Evenementen

« Alle activiteiten

  • Deze activiteit is voorbij.

Een College en De NaVertellers

13 mei 2022 - 14 mei 2022

Twee avonden historisch en muzikaal plezier in het Rietveld Paviljoen

Twee avonden lang – vrijdag 13 en zaterdag 14 mei – is er historisch en muzikaal plezier te beleven in het Rietveld Paviljoen. Het historisch plezier wordt verzorgd door Fons Asselbergs. de Navertellers spelen daarna hun opbeurende muziekprogramma.

Eddie B. Wahr, Kees van de Vooren, Rob Boonzajer Flaes, Paul Prenen, Toon Agterberg en Terts Brinkhoff, alias de Navertellers, spelen hun opbeurende muziekprogramma, waarin zij stuk voor stuk over hun doods-ervaringen vertellen. Zij hebben de tweede ‘Gouden Eeuw’ meegemaakt (1970-2010) en daarbij in allerlei spraakmakende gezelschappen en omstandigheden verkeerd. Fons als bestuurder, initiator, stimulator en professor. De Navertellers als musici en acteurs bij het Werkteater, Orkater, NUHR, Traktor Tournee, Theatergroep Flint, Spetters, Bram Vermeulen en de Parade.

Programma ter lering en vermaak
Fons Asselbergs heeft meer dan 25 jaar in het bestuur van Mobile Arts gezeten, de stichting die theaterfestival de Parade produceert. Hij was daar de koershouder en inspirator van Pieter Erkelens en Terts Brinkhoff. Fons hield het bestuur scherp en op hoog niveau met vermakelijke betogen. Dat gaat hij nu in een college van 15 minuten tot een hoogtepunt brengen, waarbij hij tevens afscheid neemt als bestuurder van Mobile Arts. Daarna spelen de Navertellers hun voorstelling, waarin zij vertellen dat zij allemaal overlevers zijn van hun gang langs de hemelpoort. De pensionado’s van de tweede Gouden Eeuw genieten na met sterke verhalen en de mooiste liedjes uit hun carrière. Meedogenloos, spannend en opbeurend en zeker vermakelijk.

Tournee en vijf sterren
Na het College in Amersfoort spelen de Navertellers hun onnavolgbare voorstelling op donderdag 19 mei in Baarn, De Wintertuin. Vrijdag 20 mei zijn de Navertellers in Blaricum, Het Theater Blaricum. Zondag 22 mei treden zij op in Weesp, theater Wesopa. Voor meer tourneedata zie www.navertellers.nl. Adriaan van Dis gaf de Navertellers in zijn recensie vijf sterren. Op de website van de Navertellers kunt u daar alles over lezen.

Een College
en de Navertellers

• vrijdag 13 & zaterdag 14 mei
• aanvang 20:00 uur
• kaarten € 22,50 p.p. voor aanvang aan de deur

Gegevens

Begin:
13 mei 2022
Einde:
14 mei 2022

Locatie

Rietveldpaviljoen
Zonnehof 8
Amersfoort, 3811 ND Nederland