activiteiten.

Laden Evenementen

« Alle activiteiten

  • Deze activiteit is voorbij.

Film Illumination of the soul

18 december 2022

Illumination of the soul is een film van Margreet Overweg en Peter Evers over exposant Mehrak Davoudi. Op zondag 18 december wordt hij 3 keer vertoond in de nieuwe filmzaal van het Rietveldpaviljoen. Regisseur Margreet Overweg leidt de film steeds in met een persoonlijk verhaal. Mehrak zal zelf ook aanwezig zijn (ovb).

De jongeman zat slechts een paar maanden in mijn klas voor alleenstaande minderjarige asielzoekers en maakte op de een of andere manier diepe indruk op mij: zijn magere verschijning, droevige ogen en eenzame uitstraling.  

Tijdens één van de pauzes ben ik naast hem gaan zitten. Hij vertelde mij over zijn vlucht uit Iran. Vlak voordat hij werd overgeplaatst naar een ander AZC gaf hij me twee tekeningen die ik altijd bewaarde. Ze waren duister, indrukwekkend, ontroerend. 

Vijftien jaar later dacht ik aan de tekeningen en toen ik ze opnieuw bekeek, zag ik dat hij zijn naam erop had geschreven. Nieuwsgierig typte ik zijn naam in Google. Waar zou hij nu zijn en wat zou er terechtgekomen zijn van zijn verlangens en dromen? Een bijzondere zoektocht volgde… 

De film is te zien om 14:00, 15:00 en 16:00 uur.

 

Gegevens

Datum:
18 december 2022
Evenement Categorie: