activiteiten.

Laden Evenementen

« Alle activiteiten

  • Deze activiteit is voorbij.

Johan Bergsma “Fotoproject Respect” – Sint Joriskerk

24 oktober 2020 @ 14:30 - 16:30

€5,00

“Fotoproject Respect”, lezing door Johan Bergsma.

Inloop vanaf 14:15 uur, lezing start om 14:30 uur.


Veel mensen zijn gewond geraakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hun komst naar huis wordt daardoor getekend. Johan Bergsma heeft met het project Respect een actueel beeld geschetst van mannen en vrouwen die gewond raken tijdens militaire missies en naar huis terugkeren. Wat betekent dit voor het leven van deze militairen? Voor hun partners en gezinnen? En hoe reageert de samenleving?

Tijdens deze lezing zal Johan indrukwekkende foto’s en verhalen delen.

Johan Bergsma
Johan Bergsma, auteur en fotograaf, heeft 37 jaar bij de Koninklijke Landmacht gewerkt. Hij maakte drie uitzendingen mee en kwam er zelf goed van af. Johan merkt dat er een hoop onbegrip is in de maatschappij waar gewonde militairen mee geconfronteerd worden. Dat was de aanleiding voor dit project. Johan wil met deze 50 foto’s en verhalen laten zien wat het betekent als je als militair fysiek of mentaal gewond raakt. Ook het leven van het thuisfront staat daarna vaak op zijn kop. Terwijl juist de steun van het thuisfront cruciaal is bij het herstel van de gewonde militair.

Deze lezing hoort bij de expositie Naar huis? / Coming Home die tot en met 24 oktober te zien is in de Sint Joriskerk.

Gegevens

Datum:
24 oktober 2020
Tijd:
14:30 - 16:30
Kosten:
€5,00

Locatie

Sint Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
/* ]]> */