activiteiten.

Laden Evenementen

« Alle activiteiten

  • Deze activiteit is voorbij.

Marieke van der Velden “The Island of All Together” – Sint Joriskerk

9 oktober 2020 @ 15:00 - 17:00

€5,00

Project presentatie ‘The Island of All Together’ met Marieke van der Velden. Ook de film wordt vertoond.

Inloop vanaf 15:00 uur, presentatie start om 15:30 uur.

Deze presentatie is coronaproof te bezoeken.


Vluchtelingen op Lesbos
In 2015, aan het begin van de vluchtelingenstroom richting Lesbos, maakten filmmakers Marieke van der Velden en Philip Brink de film ‘The Island of All Together’. Hierin lieten ze toeristen en vluchtelingen met elkaar in gesprek gaan, op bankjes in het park of bij een muurtje aan zee. Gesprekken over oorlog, vluchten, maar ook over werk, liefde, auto’s en huisdieren. De film laat zien wat er gebeurt wanneer mensen de tijd nemen om mét elkaar te praten in plaats van óver elkaar.

Hoe staat de film in het licht van de actualiteit?
Marieke van der Velden zal ook ingaan op vragen die de film oproept als: Waarom heeft ze de film gemaakt? Hoe is het nu met de mensen uit de film? Hebben zij hun thuis weer gevonden? En natuurlijk, hoe is de film te plaatsen in de vreselijke situatie die nu – vijf jaar later – op het eiland is ontstaan?

Marieke Van der Velden 
Marieke van der Velden is een Nederlandse fotografe die – naast haar commerciële opdrachten –  in de afgelopen 20 jaar de hele wereld over heeft gereisd. De ene keer in opdracht voor NGO’s, de andere keer vanuit haar eigen initiatief. Met fotoseries zoals ‘Baghdad Today’ en ‘A Monday in Kabul’ en haar film ’The Island of All Together’ probeert ze het dagelijkse nieuws voor de kijker in een bredere context te plaatsen. Deze projecten zijn internationaal op vele plekken gepubliceerd. Op de expositie Naar huis? is in oktober ook haar project Outside Syria te zien.

Deze presentatie hoort bij de expositie Naar huis? / Coming Home die tot en met 24 oktober te zien is in de Sint Joriskerk.

Gegevens

Datum:
9 oktober 2020
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€5,00

Locatie

Sint Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar