activiteiten.

Laden Evenementen

« Alle activiteiten

  • Deze activiteit is voorbij.

Meet & Greet met Kopzorg op Bali / Annemiek van der Kuil

4 juli 2021 @ 10:30 - 17:00

De fotoserie ‘Pasung/Geketend’ is onderdeel van de expositie ‘IMPACT – photos that matter’ en is tot en met 11 juli in het Rietveldpaviljoen te bezichtigen.

De serie toont een indringend beeld van een schaduwkant van het idyllische Bali, een wereld die de toerist niet onder ogen krijgt. Mensen met een psychiatrische stoornis worden verstopt en geketend en leven onder erbarmelijke omstandigheden. Onwetendheid, schaamte en de angst dat iemand bezeten kan zijn door een kwade geest zorgen ervoor dat psychiatrische patiënten genegeerd en opgesloten worden.

Fotograaf Annemiek van der Kuil maakte de serie ‘Pasung / Geketend’ waarin ze deze mensen een gezicht geeft.

Op zondag 4 juli vertelt Annemiek, samen met Marjan van der Kuil, hoe bijna wekelijks mensen worden gevonden met een psychiatrische stoornis, en hoe er soms een lichtpuntje is en een omkeer in iemands leven.

Marjan is initiatiefneemster van Kopzorg op Bali en bezoekt regelmatig het Suryani Institute for Mental Health dat opkomt voor het lot van deze patiënten.

Wil je erbij zijn? Boek hier je bezoek »


Interview met Annemiek en Marjan

Er is ook een mogelijkheid om te reserveren voor het tijdslot 10:30 – 12:00 uur. De expositie kan bezichtigd worden en je bent dan ook aanwezig tijdens een interview door Erma Prins met Annemiek en Marjan. Dan hoor je ook over de link met de foto met Adriaan van Dis, die recht tegenover de foto’s van Annemiek hangt.

Voor deze extra ingelaste activiteit kun je je aanmelden met een mail aan avanderkuil@hotmail.com.

Gegevens

Datum:
4 juli 2021
Tijd:
10:30 - 17:00

Locatie

Rietveldpaviljoen
Zonnehof 8
Amersfoort, 3811 ND Nederland