activiteiten.

Laden Evenementen

« Alle activiteiten

  • Deze activiteit is voorbij.

Simon de Schaker & Lang Leve de Koningin (film)

3 maart 2023 @ 14:00 - 17:00

Gratis – €5,00

Schaken is saai? Mooi niet! Dat laten we zien in de expositie ‘Schaakkunst en de Kunst van het Schaken’. Op vrijdagmiddag 3 maart is er een speciaal programma voor kinderen met kinderboekenschrijfster Joyce van der Meijde en de kinderspeelfilm Lang Leve de Koningin.

Om 14.00 uur neemt kinderboekenschrijfster Joyce van der Meijde je mee in de wereld van Simon, een vlotte sportieve jongen die graag schaakgrootmeester wil worden. Ze schreef drie boeken over Simon de Schaker waaruit ze natuurlijk voorleest. Maar ook profvoetballer èn schaker Joël Veltman en zanger Nick Schilder (juist!, van Simon) kom je tegen. En er is een quiz die opvallend vaak wordt gewonnen door een niet-schaker. Zo leer je spelenderwijs meer over schaken.


Om 15.00 uur vertonen we de film Lang Leve de Koningin in de filmzaal van het Rietveldpaviljoen.
Lang Leve de Koningin is een Nederlandse kinderfilm uit 1995 van Esmé Lammers, kleindochter van Max Euwe, met Tiba Tossijn in de hoofdrol als Sara en Monique van de Ven als de witte koningin uit het schaakspel. De film won in 1996 een Gouden Kalf voor beste lange speelfilm.
De 8-jarige Sara is niet blij. Ze kent haar vader niet en op school gaat het slecht. Dan ontdekt ze de wondere wereld van het schaakspel. In haar fantasie verdwijnt ze in het spel waar ze bevriend raakt met onder andere de witte koningin.


Met de tickets hieronder heb je toegang tot de film om 15 uur en tot “Simon de Schaker” om 14 uur.

Wil je alleen naar “Simon de Schaker” om 14 uur, koop dan je ‘tickets’ aan de balie – of hier online »

Gegevens

Datum:
3 maart 2023
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
Gratis – €5,00
Evenement Categorie:

Locatie

Rietveldpaviljoen
Zonnehof 8
Amersfoort, 3811 ND Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
/* ]]> */