activiteiten.

Laden Evenementen

« Alle activiteiten

  • Deze activiteit is voorbij.

Workshop “Je stad door een andere lens…”

19 mei 2023 @ 10:00 - 14:00

€5,00

Je stad door een andere lens – fotografieworkshop en stadswandeling met straatfotograaf Bram Wildschut

Straatfotografie is inmiddels een ingeburgerd begrip. Mooie foto’s van mensen die zich door de stad bewegen zien we vaak voorbijkomen. Maar hoe leer je door een andere lens te kijken naar je stad en haar inwoners? In deze workshop leer je daar meer over.

Bram Wildschut is een jonge fotograaf die als geen ander oog heeft voor de rafelrandjes van steden en de mensen die daar wonen. Zijn foto’s richten zich op dat waar je normaal aan voorbij gaat, en dat levert verrassende beelden op. Daarnaast heeft Bram, vanwege zijn werk in de maatschappelijke opvang, talloze verhalen te vertellen over hoe onze steden omgaan met mensen die zich – gewenst of niet – op de rand van de maatschappij bevinden. Naast fotografie kun je dus ook verhalen en inzichten verwachten over hoe onze stad socialer kan worden gemaakt, met ruimte voor jongeren, creatievelingen en anderen die je misschien niet snel ontmoet in het dagelijks leven.

In een mix van fotografieworkshop en stadswandeling neemt Bram wandelaars mee langs plekken in de stad Amersfoort die je misschien nog niet kende, of waar je nu met andere ogen naar gaat kijken. Bram voorziet je in een plenaire bespreking van context en (fotografie)tips, waarna we de stad in gaan – neem je vragen, smartphone of spiegelreflexcamera dus mee!

Het aantal deelnemers voor deze activiteit is beperkt, dus geef je snel op.

Programma
10:00 Introductie in het Rietveldpaviljoen (Zonnehof 8, Amersfoort)
10:30 Begin stadswandeling
12:30 Terug in het Rietveldpaviljoen voor een kop koffie of thee – neem je eigen lunch mee!
13:00 Gemeenschappelijke terugkoppeling van foto’s en bevindingen
14:00 Einde programma

 

Er worden regelmatig fotografieworkshops gegeven in het Rietveldpaviljoen!
De resultaten vind je via deze link.

Gegevens

Datum:
19 mei 2023
Tijd:
10:00 - 14:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:

Locatie

Rietveldpaviljoen
Zonnehof 8
Amersfoort, 3811 ND Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar