Doorkijken

Amersfoort, 26 maart 2016

In het najaar vindt 033Fotostad 2016 plaats: van 16 september tot en met 16 november. 033Fotostad is het tweejaarlijkse fotofestival van Amersfoort, met foto’s van ruim zestig fotografen op bijzondere locaties. Thema is dit jaar ‘Doorkijken’.

Twee maanden lang is Amersfoort letterlijk in beeld: bekende fotografen en aanstormende talenten, zowel lokale als internationale fotografen tonen hun werk. Kwaliteit staat voorop, maar verrassend is het altijd!

Ontdek en ervaar wat je raakt, verwondert of verwart

De exposities dagen uit net even langer en verder te kijken: ‘doorkijken’. Ontdek en ervaar wat je raakt, verwondert of verwart. In alle vormen en uitingen van de fotografie zit een extra dimensie: het eigene, het karakter van de fotograaf. Om dat te ontdekken dagen we de kijker uit met bijzondere exposities, soms scherp en actueel, dan weer zinnenprikkelend en sensueel.
Hoe draagt documentaire en sociale fotografie bij aan de meningsvorming over actuele vraagstukken. Hoe dwingt landschaps- en portretfotografie om door-te-kijken: verder te kijken dan het makkelijke oordeel van mooi of lelijk. Hoe verleiden reclame- en culinaire fotografie. Ervaar het als bezoeker zelf: Kom kijken, genieten, luisteren en praten.

Programma
Net als twee jaar geleden kent 033Fotostad 2016 een ‘IN’-programma, en een ‘OFF’-programma.
Bij ‘IN’ gaat het om exposities op acht mooie locaties die de organisatie van het evenement zelf vormgeeft. Dat zijn: Sint Aegtenkapel, Sint Joriskerk, Onze Lieve Vrouwentoren, Sint Pieters en Bloklands Gasthuis, De Mariënhof, Galerie de Ploegh, FOTOexpo202 en Het Eemhuis.
Bij ‘OFF’ is er ruimte voor scholen, horecagelegenheden, fotoclubs, galerieën en fotografen om eigen exposities in te richten.