Nieuws

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Books on Tour – Indische avond
IMPACT – photos that matter

25 maart 2021 @ 20:00 - 22:00

€17.50

Nederlands Indië is een onderdeel van de foto-expositie IMPACT – photos that matter.
Met impactvolle foto’s van de oorlog, de overstap van Nederlands Indië naar Nederland, van diversiteit met familiefoto’s met ‘poesaka’s’ (tastbare herinneringen) en de derde generatie  van in Nederland geboren mensen met Indische roots.

Op donderdag 21 januari is er een mooie samenwerking met het literair-culturele programma Books on Tour. Dit keer staat Books on Tour in het teken van voormalig Nederlands-Indië. Presentator Adriaan van Es ontvangt dichter/performer Ellen Deckwitz, schrijver/journalist Diederik Samwel en filmmaker Jessica Taihuttu.

Dichter, performer en columnist Ellen Deckwitz schreef in 2019 het veelgeprezen boek Hogere Natuurkunde waarvoor ze zich liet inspireren door haar Indische grootmoeder.

Regieassistent Jessica Taihuttu vertelt in een deels visuele presentatie over De Wereld van De Oost, het educatieve programma naast de film De Oost, over de politionele acties in voormalig Nederlands-Indië, én over haar eigen band met Indonesië.

Diederik Samwel geeft een presentatie over zijn laatste boek Tropenvader (2020). De roman is gebaseerd op het levensverhaal van zijn vader wiens verleden in Nederlands-Indië hem bleef achtervolgen.

Presentatie en muziek

De presentatie tijdens deze Indische editie van Books on Tour is in handen van Adriaan van Es, jarenlang huisarts in Amersfoort en tegenwoordig actief als gespreksleider en moderator. Zanger en percussionist George Pelupessy zorgt voor de muzikale omlijsting.

Books on Tour in Amersfoort is een initiatief van de Stichting Bevordering Lees- en Schrijfplezier in samenwerking met het 033fotostad|Rietveldpaviljoen.

Kaarten

Voor € 17,50 kun je Books on Tour – Indische avond live bijwonen. Er zijn slechts 30 kaarten beschikbaar.

Het evenement is daarnaast te volgen via een live stream verbinding. Een online ticket kost € 5,-.
Bestel je livestream ticket hier. Inschrijven kan tot 25 maart, 18.00 uur. Voor aanvang van de uitzending ontvang je een link naar de livestream.

Gegevens

Datum:
25 maart 2021
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€17.50

Locatie

Rietveldpaviljoen
Zonnehof 8
Amersfoort, 3811 ND

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Books on Tour - Indische avond
17,50
28 beschikbaar