Geslaagde opening expositie Armen de Poth

(Oud-) Studenten van Fotoschool Keistad hebben, in het kader van 033 Fotostad, een reportage gemaakt van het hofje Armen de Poth.
Gezamenlijk is besloten het thema “24 uur Armen de Poth” als uitgangspunt te nemen waarbij de 8 uitgekozen fotografen vrij waren ten aanzien van de persoonlijke invulling. Het enige kader was de daadwerkelijke 24 uur.
Er was sprake van een schema waarbij iedere fotograaf 3 uur voor zijn/haar rekening nam. Vanaf vrijdag 6 juli 12.00 uur tot zaterdag 7 juli 12.00 uur is er gefotografeerd.

Bij de opening op 31 augustus vertelden de verschillende fotografen hoe zij ieder een andere invalshoek gekozen hadden; de één liet zich vooral inspireren door (de bouw en de gebouwen van) het hofje, terwijl de ander meer het menselijke aspect als uitgangspunt hanteerde. Sander Ruijgg verzorgde interessante en deskundige toelichting.

Feiko Koster, Saskia Aukema en Fleur Wiersma hebben uit de hele opbrengst een selectie gemaakt van acht foto’s die in het hofje te bewonderen zijn.
Om toch ook het uitgangspunt “24 uur Armen de Poth” in ere te houden, zijn alle 24 foto’s (van elk uur één foto) op een scherm te zien. Daarna is dat ook nog het geval op woensdagen: 12 en 26 september en op 3 en 17 oktober vanaf 19:00 uur.

De fotografen zijn: Michiel Castelijns, Karen van der Kolk, Evelien Kremer, Sabine Keijzer, Saffloer Mohaupt, Simon Lamme, Kok van der Meij, Karin Riethoven.

De selectiecommissie vond dat foto’s van Kok van der Meij en Karin Riethoven een eervolle vermelding verdienden.