Jeroen Jazet exposeert in Eemhuis

Jeroen Jazet exposeert in Eemhuis tijdens 033 Fotostad

“Ik kies voor de stilte”

IJslandschappen in Alaska naast stadsgezichten in Venetië. Een groter contrast is haast niet denkbaar. Toch ziet fotograaf Jeroen Jazet de connectie. “ Op allebei de plekken heb ik oorverdovende stilte ervaren. Dat gevoel wil ik met de kijker delen”.

Het resultaat is de fotoserie “Stils”. De Amersfoortse fotograaf maakte de foto’s tijdens zijn werk als foto-reisleider. “Het lijkt alsof stilte steeds schaarser wordt”, legt hij uit. “Toch is het nog op allerlei plekken te vinden. Mensen gaan teveel op dezelfde tijden naar dezelfde plekken. Als je een klein beetje je best doet kun je overal stilte vinden. Niet alleen in ver Alaska, maar ook midden in een wereldstad als Venetië”.

Jazet fotografeerde vooral in tegenlicht en in de nachtelijke uren, waardoor de beelden een donkere, mystieke sfeer krijgen. “ Ik houd van verstilling in mijn vrije werk, als tegenhanger van de zakelijke fotografie die ik voor bedrijven maak”.

De serie is in het kader van 033 Fotostad van 16 september tot 16 november te zien op de tweede verdieping van het Eemhuis, Eemplein 71-77.