Na.Bij

Help je ons een handafdrukje?

Voor een exposite die eind 2022 te zien zal zijn in het Rietveldpaviljoen, is kunstenaar Theo van Delft op zoek naar handafdrukken. Handafdrukken die de verbinding tussen 2 personen vastlegt in gips.

We bieden iedereen de unieke kans om zelf een verbinding tot stand te brengen met behulp van een doe-het-zelf pakket. In dit pakket zit alles wat je nodig hebt voor een handafdruk. Jullie afdruk krijgt een plek in de expositie eind 2022.

Dus komt je broer uit Canada langs, gaat je team weer naar kantoor of heb je nieuwe buren? Haal dan één of meer pakketten op in het Rietveldpaviljoen, waar je de afdruk ook weer in kunt leveren. Wil je graag de afdruk zelf houden? Dan kun je ook een foto van de afdruk insturen.

Meer informatie over dit project is te lezen op www.nabij.net. Hier vind je ook meer informatie over het doe-het-zelf pakket, waarin uitgelegd wordt hoe je je handafdruk moet vastleggen.

Image

Na Bij, zeven minuten verbonden

De eerste handdruk die ik iemand weer geef, die wil ik vieren en onthouden. Alles wat we hebben gemist de afgelopen tijd, wordt er in samengevat. ‘Na Bij’ is een beeld dat het moment vastlegt van hernieuwd fysiek contact na corona. Maar het is ook een performance die schuurt. Want komt dat moment wel, dat we elkaar weer zonder angst nabij komen? Durf ik als het weer mag? Hou ik de ander liever wat op afstand?

Stel je voor een scheut warm gips voor tussen die twee handen, dat langzaam hard wordt. Na 7 minuten laat je los en verschijnt een merkwaardig object: ivoorwit, vaag bekend maar ongrijpbaar voor het oog. Het doet denken aan vreemde zeewezens met uitstulpingen en een sterk belijnde huidstructuur. Dit is de kneep tussen de handen, de gevulde leegte.