Programma.

Om je op te verheugen in het Rietveldpaviljoen

Van donderdag tot en met zondag is er wekelijks veel in het Rietveldpaviljoen te doen.
Openingstijden: van 12.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur


2020

nu te zien • verwacht

 • Donderdag 13 februari t/m zondag 8 maart - Expositie ‘Oorlog in de provincie - de Utrechtse 50 foto's’
  Foto’s en teksten schetsen de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in de provincie Utrecht. De ontreddering van de slachtoffers, de razzia’s, het puin, het gebrek aan voedsel, de uitsluiting en vervolging van joden en de uitzinnige opluchting van de bevrijding; het komt allemaal voorbij. Specifieke Utrechtse aspecten komen aan bod zoals de mobilisatie en de rol van de Grebbelinie, Kamp Amersfoort, de betekenis van de Maliebaan in Utrecht, en de aftocht van het Duitse leger in Woudenberg. Ook het dagelijkse leven ging, tegen het decor van de oorlog door: spelende kinderen, bruiloften, fanfare en humor. De beelden zijn gekozen uit de collecties van musea en archieven en uit inzendingen van het publiek.

  De expositie hoort bij het landelijke project 75 Jaar Vrijheid ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s'.


  Rondom deze expositie organiseert 033Fotostad het navolgende randprogramma:

  Zaterdag 22 februari

  • 14.00 en 15.00 uur: Rondleidingen.
   Een gids vertelt enkele verhalen achter de foto’s en licht de achtergrond van de expositie toe. Aanmelden niet nodig, verzamelen bij de balie.

  Zondag 23 februari

  • 14.00 - 14.45 uur: Gedichten & muziek over vrijheid.
   David van Den Bosch en de huidige stadsdichter Jacques de Waart dragen enkele gedichten voor over het thema vrijheid. De harpiste Janneke van der Lugt stemt haar muziekkeuze op het thema af.
  • 15.15 - 15.30 uur: Oorlog in de provincie, de speurtocht naar beelden en verhalen.
   Alexandra Kolesnikova, student Internationale betrekkingen en geschiedenis, werkte met Jeanet Benschop, Micha Bruinvels en Ad van Liempt in het projectteam. Zij speurden naar foto’s en verhalen in archieven, in musea en kregen van particulieren foto’s. Hoe vind je in die duizenden beelden juist de iconische foto’s?
  • 15.30 - 16.00 uur: De kracht van beelden: iconische foto’s.
   Welke rol spelen foto’s bij het vastleggen van herinneringen? Welke beelden worden wereldwijd in het collectief geheugen bewaard? Met Femke Rotteveel, directeur Fotodok.
  • 16.00 - 16.30 uur: Muziek & gedichten.
   Janneke van der Lugt speelt harp, David van Den Bosch en de huidige stadsdichter Jacques de Waart dragen enkele gedichten voor.

  Zaterdag 29 februari

  • 14.00 en 15.00 uur: Rondleidingen.
   Een gids vertelt enkele verhalen achter de foto’s en licht de achtergrond van de expositie toe. Aanmelden niet nodig, verzamelen bij de balie.

  Zondag 1 maart

  • 11.30 - 12.30: Beelden en verhalen uit Kamp Amersfoort en van het Sovjet Ereveld.
   Onderzoeker Remco Reiding leidt u rond over het Sovjet Ereveld, vertelt u over de oorlogsslachtoffers die hier begraven liggen, laat geheimen achter de stenen zien en praat u bij over de opsporing van nabestaanden. Kosten: € 5,- p.p. (gratis voor adoptanten van de Stichting Sovjet Ereveld.). Aanmelden is noodzakelijk: info@sovjet-ereveld.nl
   Deze rondleiding vindt plaats op het Sovjet Ereveld, Dodeweg 31, Leusden.
  • 15.30 - 16.30: Beelden en verhalen, Kamp Amersfoort en het Sovjet Ereveld
   Willemien Meershoek, directeur Nationaal Monument Kamp Amersfoort en Remco Reiding, directeur Stichting Sovjet Ereveld, tonen foto’s uit de expositie en vertellen de verhalen die achter de foto’s schuilgaan.

  Leusden, Asschat, 11 januari 1940 - Het land verdedigen op schaatsen: Nederlandse militairen op de schaats tijdens een oefening met wapens. In de omgeving van Leusden is het gebied geïnundeerd, waardoor ze zich gemakkelijk over het ijs konden verplaatsen. Dit soort militaire oefeningen maakte onderdeel uit van de mobilisatieperiode, begonnen in 1939, voor de oorlog in Nederland. De militaire schaatsen hier bij de Vijfde kom, ook wel de Asschatterkom genoemd, aan het Valleikanaal.
  Bron: Co Zeijlemaker (Polygoon)/ Nederlands Instituut voor Militaire Historie, Den Haag (Objectnummer 2155_076429)

 • Donderdag 13 februari t/m zondag 5 april - Expositie 'Architectuurfotografie'
  In samenwerking met FASadE, Amersfoorts forum voor stedenbouw, architectuur en landschapsontwerp.

  Architectuur is een belangrijk aandachtspunt in het “huis voor beeldcultuur” dat Rietveldpaviljoen wil zijn. In 2020 werkt 033Fotostad dan ook van harte samen met FASadE (Dag van de Architectuur, Monumentendag, e.v.a.). De resultaten van het werk van ‘onze fotografen’ is in september te zien rond Open Monumentendag.

  De samenwerking wordt afgetrapt met deze expositie. Van de alom geroemde fotografe Popel Coumou [die op 25 februari een lezing geeft] tonen we een zestal werken waarin zij gevoelens van nostalgie en melancholie onderzoekt en hoe deze gevoelens verbonden zijn aan ruimte en locatie. Ook de jonge architectuurfotografen Bjørn Vijlbrief (Amsterdam) en David Pronk (Amersfoort) exposeren met hun bijzondere kijk op moderne architectuur.
  Architectuurfotografen die actief zijn in de Amersfoortse fotoclubs zijn uitgenodigd werk in te zenden, waarvan een selectie aan deze gezamenlijke expositie toegevoegd wordt: Diana's Choise. Diana Bokje, die de foto’s selecteerde, is op vrijdag 21 februari om 15.30 uur aanwezig voor een rondgang langs de foto’s.

  Foto credits [v.l.n.r.]: Bjørn Vijlbrief, David, Pronk, selectie Amersfoortse fotoclubs.

 • Dinsdag 25 februari 20 uur - Lezing door Popel Coumou Entree € 5,- | FKE leden gratis
  Het werk van Popel Coumou behandelt een smalle lijn tussen architectonische vormen, innerlijke spanning en emotie. Ze probeert alle overbodige elementen te verwijderen, op zoek naar de ware aard van het beeld. Door weinig te laten zien kun je heel veel suggereren.

  De foto’s van Coumou zijn vaak opgebouwd uit lagen - papier, foto’s, tekeningen, klei, stof - die in verschillende vormen zijn gesneden. Ze belicht de compositie aan de achterkant en fotografeert dat beeld met een analoge camera. De foto’s zijn raadselachtig, onwerkelijk en toch reëel. Je ziet landschappen, interieurs, fragmenten van huizen, ramen, deuren, en soms (zelf)portretten. Ze vindt het belangrijk dat je wat meer tijd nodig hebt om een beeld te doorgronden, dat het zich niet meteen prijs geeft.

  Een prachtige combinatie met de architectuurfotografie die op dat moment in het paviljoen hangt.

 • Donderdag 12 maart t/m zondag 5 april - Salon033
  Ieder kwartaal worden tien fotografen, beeldend kunstenaars en schrijvers uitgenodigd actueel werk te laten zien in het Rietveldpaviljoen.
  Bij het vormgeven van deze expositie gaan we op zoek naar interessante dwarsverbindingen tussen de verschillende kunstvormen.

 • Woensdag 8 april t/m dinsdag 14 april - Kunstproject Zonen & Dochters
  Zonen & Dochters van Amersfoort is een kunstproject voor het voortgezet onderwijs van Amersfoort waarmee leerlingen uit HAVO 4 en VWO 4-5 met een beeldend vak in het examenpakket hun kunsthorizon verbreden. Het project brengt examenleerlingen in contact met kunstenaars uit Amersfoort. De ontmoetingen zijn een bron van inspiratie voor de leerlingen, zichtbaar in een beeldende reactie op het werk van de kunstenaars. De gesprekken dragen bij aan het ontwikkelen van een kunstvisie bij de examenleerlingen.
  Een week lang bruist het Rietveldpaviljoen van jeugdige creativiteit en mooie ontmoetingen.

geweest

 • Donderdag 30 januari t/m zondag 9 februari - Salon033
  Vier keer per jaar in het Rietveldpaviljoen: Salon033, een expositie van fotografen, beeldend kunstenaars en dichters uit de regio Eemland.
  De eerste Salon033 wordt op 30 januari 16.00 uur geopend door niemand minder dan neerlandicus en publicist Lex van de Haterd. Je bent van harte welkom om erbij te zijn!
  Toegang opening: gratis.

  Een cross-over van fotografen, beeldend kunstenaars en dichters
  Lokale en regionale fotografen, beeldend kunstenaars en dichters zullen komend jaar recent werk exposeren. Wat valt er deze keer te beleven? Ellen Kolff en Mattie Goedegebuur tonen een combi van foto’s en gedichten ‘Levensweg’. Beeldend kunstenaars Linda Verkaaik, Anna Skubisz en Hilde Paalvast zijn er met hun werken van metaal, wol en glas; Elisabeth Stanley met een serie schilderijen ’Nature’. Cees Wouda, Patrick Siemons, Wilma Luigjes en Wim Koerts presenteren diverse fotoseries.

  De kunstenaars zijn op de volgende data aanwezig voor toelichting op hun werk:
  Zaterdag 1 februari • 14.00-15.00 uur Ellen Kolff en Wilma Luigjes • 15.00-16.00 uur Wilma Luigjes en Elizabeth Stanley
  Zondag 2 februari • 14.00-15.00 uur Patrick Siemons en Anna Skubisz • 15.00-16.00 uur Elizabeth Stanley en Hilde Paalvast (evt ook Linda Verkaaik)
  Zaterdag 8 februari • 14.00-15.00 uur Ellen Kolff en Cees Wouda • 15.00-16.00 uur Wilma Luigjes en Elizabeth Stanley
  Zondag 9 februari • 14.00-17.00 uur Slotmiddag met rondleidingen door enkele kunstenaars

  Expo stadsdichters
  Gilde Stadsdichters Amersfoort viert deze dag met een expositie van stadsgedichten en foto’s van de vijf voormalige stadsdichters (David van den Bosch, Arjen van der Linden, Cees van Weerd, Nynke Geertsma en Eva Vleeskruijer) en de huidige stadsdichter (Jacques de Waart). Er is veel moois te zien.

  Foto credits [v.l.n.r.]: Linda Verkaaik, Wilma Luigjes, Linda Verkaaik, Wilma Luigjes

 • Zaterdag 1 februari t/m zondag 9 februari - Expositie '9 Maanden' van Wim Koerts
  Wim Koerts fotografeert sinds 1975 en is autodidact. In zijn werk besteedt hij veel aandacht aan licht en lijnenspel. Met zijn serie 'Liefde en Warmte' werd hij in 2017 Bondsmeester bij de Fotobond.
  Het afgelopen jaar heeft hij aan de fotoserie ‘9 Maanden’ gewerkt. De expositie '9 Maanden' is onderdeel van Salon033.

 • Zaterdag 25 & zondag 26 januari - Fotoboekenmarkt
  Ben je foto-(boeken)liefhebber? Dan is de Fotoboekenmarkt in het Rietveldpaviljoen dé kans om een mooi fotoboek te kopen of bekijken. Uitgevers en fotografen presenteren dit weekend hun boeken. Met uitgevers Terra Lannoo, Lebowski, Vrije Uitgevers, De Kunst, Podium, Lecturis, DGB Publishers, De Morgenster en Self Publishers United, Amersfoorts tweedehandsboekwinkel kAdeBoeken en (Amersfoortse) fotografen Carla Kogelman, Willem Wernsen, Rob Acket en fotojournalist Raymond Rutting. Ook het Amersfoortse tijdschrift voor smartphonefotografie Phonographer presenteert zich.

  Met signeersessies en een doorlopende talkshow met fotografen, uitgevers en vormgevers. Overweeg je zelf een fotoboek uit te geven? Stel al je vragen aan de uitgevers of aan fotografen die je voorgingen.
  Toegang: gratis

  Foto credits: Han Borger

 • Foto credits: Maroussia Prignot and Valerio Alvarez

  Tot en met zondag 19 januari - FotoFinish
  Internationale expositie met werk van talentvolle fotografen uit de lichting 2018 en 2019 - in samenwerking met het Fotomuseum Antwerpen.

 • Donderdag 16 januari 20 uur - Lezing Willem Wernsen
  “Ik kijk met mijn ogen, ik zie met mijn ziel.” Willem Wernsen

  Op donderdag 16 januari geeft sociaal documentair fotograaf Willem Wernsen een lezing over zijn werk(-wijze) in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort.
  Het entreegeld van €10,- komt geheel ten goede aan het mogelijk maken van de expositie ‘9 maanden’ van Wim Koerts die van 1 tot en met 9 februari in het Rietveldpaviljoen is te bezichtigen.

  "In een tijdperk waar iedereen die al eens met een camera op straat heeft lopen zwaaien, zichzelf tot 'straatfotograaf' uitroept, is de Nederlander Willem Wernsen een welkome uitzondering. Voor Willem is de straat en het sociaal weefsel in de huizen rond die straat al veertig jaar zijn werkterrein en de mens zijn fotografisch studieobject. Willem is al een paar decennia straatfotograaf, lang voor die term gemeengoed werd. Of het nu met zijn tweeogige Rolleiflex is of met zijn Fujifilm X-T2, hij vangt de condition humaine in vierkant zwart-wit zoals weinig anderen. Dat resulteerde al in drie fantastische fotoboeken: de uitverkochte Beautiful People en Timeless en het recente Behind the Great Wall. Daarnaast schreef Willem ook een didactisch Engelstalig E-book 'On Street Photography'. Zijn nieuwste boek ‘101 Tips voor Straatfotografie’ schreef hij samen met Piet Van den Eynde. Dit boek is een hybride boek. Aan de ene kant - letterlijk - bundelt het boek meer dan honderd van Willem’s meest iconische foto’s. Aan de andere kant vinden beginnende en meer gevorderde straatfotografen praktische tips en inzichten die Willem in de voorbije veertig jaar vergaarde." Piet Van den Eynde.


2019

 • Zondag 29 december 14.30 uur EYE OPENER - Actieve kunstenaars op leeftijd in de hoofdrol.
  Leven toevoegen aan de dagen werkt beter dan dagen toevoegen aan het leven. 033Fotostad denkt dat het waar is, neemt de proef op de som en nodigt stadgenoten op leeftijd uit als actieve hoofdrolspeler. De senior zelf aan zet op zondagmiddag 29 december vanaf 14.30 in het Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 te Amersfoort. Een EYE OPENER.

  Kedo Ernee (85), Jan Hinfelaar (84) en Atze Haytsma (90) zijn de boegbeelden in dit experiment. Zij hebben hun sporen verdiend op het gebied van de fotografie, beeldende kunst en poëzie, zijn trots op hun werk en elke dag actief in de weer met camera, beitel en woord. Ze willen hun kijk op de wereld en de kunsten graag delen met jonge fotografen. Linda van den Berg, Ellen Kolff en Jacco Oskam namen de handschoen op en gingen de afgelopen weken met hen in gesprek. Met open oog en oor, camera in de aanslag.

  Op zondagmiddag 29 december vragen we de duo’s waartoe de ontdekkingsreis heeft geleid. Foto’s en filmbeelden zetten de gesprekken luister bij. U bent van harte welkom. Aanvang 14.30 uur.
  Tussen 16 en 17 uur is er een nazit met Jazzduo Smit en de Boer (Eline Smit en Peter de Boer) met een hapje en drankje.

 • Zondag 22 december 16 uur - Lazy Sunday Live Music
  Rendez Vous (franse chansons)

 • Donderdag 19 december 20 uur - Fotografencafé [inloop vanaf 19.30 uur]

 • Zondag 15 december - Lazy Sunday Live Music
  13:30 - 15:00 uur
  • Muziekimprovisatie op de SoundStone door beeldhouwer Niek Wittebrood, multi instrumentalist Tejo de Heij en de Fruitcompanie uit Alkmaar o.l.v. Jelle Bouwhuis.
  • Eigen werk van de Fruit Companie met Jelle Bouwhuis, gitaar en elektronica, Felix Hoogenboom, zang en tekst, Thijs Fatels, percussie en effecten.
  15:30 uur
  • Sander van der Horn (folkpop/rootsmuziek).

 • Foto credits: Maroussia Prignot and Valerio Alvarez

  Vrijdag 13 december (opening om 16.00 uur) t/m zondag 19 januari 2020 - FotoFinish
  Internationale expositie met werk van talentvolle fotografen uit de lichting 2018 en 2019 - in samenwerking met het Fotomuseum Antwerpen.
  Opening door Stef van Breugel, directeur Museum Hilversum.

  Siomara van Bochove - Bo Borkus - Elena Aya Bundurakis - Bertrand Cavalier - Rosemary Dekker - Ulla Deventer - Andres Pardo Iannini - Katarina Juricic - Lisa Kruiver - Renée Stravers - Ann Vincent - Jeroen de Wandel - Maroussia Prignot & Valerio Alvarez

  Deze fotografen zijn in Nederland of België recent de finish van hun beroepsopleiding met succes gepasseerd. Door familiebanden of werk onderhouden zij vaak intensieve relaties met tal van andere landen. Zij zijn gekozen vanwege het opvallende karakter van hun werk: het concept van waaruit zij werkten, de uitwerking van hun beelden, de gebruikte technieken en hun vakmanschap. De gemeenschappelijke noemer van deze selectie is diversiteit. Zij zijn duidelijk gefascineerd door uiteenlopende maatschappelijke thema’s. Ook de gebruikte technieken zijn heel divers.

  De Belgische deelnemers behoorden tot de .tiff selectie 2018 van het FOMU (Fotomuseum Antwerpen). Zij zijn gekozen omdat de selectiecommissie van het FOMU vond dat zij vanwege hun werk steun verdienen om zich verder te ontwikkelen.

 • Donderdag 12 december om 18.30 uur Theatervoorstelling De Stad Speelt VALS
  De familie Rietveld nodigt je uit voor een heerlijk drie gangen diner. Improvisatietheater geïnspireerd op de fototentoonstelling in het Rietveldpaviljoen.
  UITVERKOCHT!

 • Zondag 8 december 16 uur - Lazy Sunday Live Music
  WestCoast vertolkt liedjes met zonnige feelgood groove in een acoustic vibe van onder andere Michael MacDonald, The Eagles en Christopher Cross. Line up: Steffen de Wolff (gitaar en zang), Jurrie Zaat (gitaar), Percy Huijer (bas) en George Pelupessy (percussie).

 • Foto credits: Calhoun Smith

  Zondag 8 december 15 uur - Finissage exposities Wereldbeelden en ZoomIn I en II

  De laatste dag dat je de exposities ZoomIn en Wereldbeelden kunt zien. En dat moment laten we niet ongemerkt voorbij gaan! Tussen 15.00 en 16.00 uur vertellen de samenstellers van de exposities en de fotografen over hun werk. Hoe gaat het maken van een expositie eigenlijk in z'n werk? Hoe selecteer je foto's? En waarom maakten de fotografen juist déze foto?

  • Peter Putters en de workshopdeelnemers van zes basisscholen over Fotografen-in-de-dop.
  • Remko Schotsman over de keuze voor de fotografen van ZoomIn I: Saskia Boelsums, Mattijn Franssen, Gerda Kalmann, Calhoun Smith en Jolanthe Lalkens.
  • Tom Meerman en een aantal inzenders over de selectie uit 162 inzendingen voor de tweede fase van ZoomIn en de motivatie bij de keuze.
  • Raymond Rutting met toelichting bij foto’s in het overzicht van 20 jaar fotojournalistiek bij ANP, Volkskrant en National Geographic.
  • Koen Steenbergen en Hans van Helden tonen filmbeelden over de inrichting van het Rietveldpaviljoen onder de noemer UpGrade.

  Een uitgelezen - allerlaatste! - kans om nog eens langs de exposities te lopen. Wethouder Koser Kaya spreekt het slotwoord bij deze bijeenkomst. 

 • Dinsdag 3 december om 20.00 uur Entree € 5,-
  Lezing Fotokring Eemland met gastspreker Hans Wilschut.

  Hans Wilschut reist als een urban explorer door het stedelijke landschap en zijn onderzoek brengt hem op plekken die meestal aan het oog zijn onttrokken.
  Hans Wilschut was dit jaar te zien in Kunsthal KAdE en Museum Flehite. Hij maakte de foto’s bij de schilderijen van de expositie Maestro van Wittel.

 • Zondag 1 december 16 uur - Lazy Sunday Live Music
  Tim Kamphuis (singersongwriter/pop)

 • Woensdag 27 november om 20.00 uur Theatervoorstelling VOF De Kunst, ‘De Tranen van Amelie’, geïnspireerd op de tentoonstelling Wereldbeelden.

  Een mix van theater, muziek en verhalen in het Rietveldpaviljoen.
  Raymond Rutting is al 35 jaar fotojournalist (Volkskrant, National Geographic, ANP) en was getuige van wereldgebeurtenissen als de tsunami in Sri Lanka en de val van het Roemeens communisme. Samen met o.a. Nol Havens (VOF De Kunst) maakte hij een aangrijpende theatervoorstelling over zijn carrière en over het leven.

  De voorstelling voert onder andere langs de bossen op de Veluwe, de opgedroogde meren in Afrika en het blauwe Antarctica. Er vinden ontmoetingen plaats met presidenten (wat deed Rutting in het washok van Tony Blair?), maar ook met ‘gewone mensen’ met bijzondere verhalen. De beelden uit het oeuvre van Rutting worden nog intenser door de muziek van Nol Havens, Johan Hendrikse en Eric van der Westen. Aan de hand van nieuws-, portret- en reisfoto’s die worden gecombineerd met persoonlijke verhalen wordt teruggeblikt op het verleden en vooruitgekeken naar de toekomst. De makers willen de kijker met De tranen van Amelie ontroeren, verrassen en verbazen.

  Kaarten à  €15,- zijn verkrijgbaar via Theater De Lieve Vrouw.

  De expositie ‘Wereldbeelden’ (van 8 november tot 8 december in het Rietveldpaviljoen) wordt door Amersfoort Fotostad in samenwerking met o.a.  Theater De Lieve Vrouw georganiseerd.
  In het theatercafé van De Lieve Vrouw zijn ook vier beelden uit de expositie te bezichtigen.

 • Zondag 24 november 16 uur - Lazy Sunday Live Music
  Hannie Donker (folk en soul)

 • Zondag 17 november 15.00 uur een nieuwe editie van Sluitertijd
  Een beeldend kunstenaar, een pianist en een kunstschilder zijn gekoppeld aan een fotograaf en starten een creatief project.We zien en horen alles over de ontstane chemie tijdens de samenwerking. Een inspirerende middag met goede gesprekken, muziek en een glaasje op een prachtige locatie.
  Fotografe Aylin van den Houten werkte samen met pianist Michiel Buursen: zij bemachtigden de sleutel van een bijzondere plek.
  Fotograaf Bert van den Broek en kunstschilder Renso Tamse delen een favoriet onderwerp: Wildlife.
  Fotografe Nancy Bos-Hoving en beeld kunstenaar Mathieu Klomp gingen aan de slag met 2 containerzakken gevuld met plastic uit de Spaanse landbouw.

  Exposerend Volkskrantfotograaf Raymond Rutting is op bezoek in de Sluitertijd huiskamer en gaat in gesprek met beeldhouwer Hannah Blom. Ron Jagers, kunstenaar en performer, is op 17 november de gespreksleider.

 • Donderdag 14 november 16.00 uur opening foto-expositie ZoomIn II
  Fotografen reageren op foto’s van fotografen Saskia Boelsums, Cas Oorthuys, Gerda Kalmann, Mattijn Franssen, Calhoun Smith of Jolanthe Lalkens die die nu exposeren als ZoomIn I.
  Gastcurator Tom Meerman stelde de selectie samen.
  ZoomIn I & ZoomIn II zijn tot 8 december te bezichtigen.

 • Zondag 10 november van 13.00 tot 16.30 uur lancering boek ‘Amersfoort in columns’ van voormalig stadsdichter Nynke Geertsma.

 • Vrijdag 8 november (opening om 16.00 uur) tot zondag 8 december
  Overzichtsexpositie Wereldbeelden van Volkskrantfotograaf Raymond Rutting.
  Amersfoortse kunstenaars Hannah Blom, Niek Wittebrood, Linda Verkaaik (Galerie De Ploegh), Carolien Magnus, Suzanne Kompaan, Leonore Dorigo (Galerie Absoluut) en Evelien Spoelder, Lia Kok, Susan Koopman en Hans van Berkel exposeren passende objecten van divers materiaal bij de foto’s van Rutting. Het boek Wereldbeelden is in het paviljoen te koop tijdens de tentoonstelling.

 • Tot 8 december is op de bovenverdieping de foto-expositie ZoomIn I te zien met werk van Saskia Boelsums, Cas Oorthuys, Gerda Kalmann, Mattijn Franssen, Calhoun Smith en Jolanthe Lalkens.
  Fotografen zijn uitgenodigd om op hun werk te reageren. Gastcurator Tom Meerman stelt een selectie samen voor ZoomIn II; vanaf donderdag 14 november (opening om 16 uur) te zien.

 • Elke zondagmiddag tussen 12 en 17 uur is het Lazy Sunday
  Een exposerende fotograaf is in het paviljoen aanwezig en gaat met bezoekers in gesprek. De week wordt vanaf 16.00 uur afgesloten met live muziek.