Sluitertijd.

Als onderdeel van 033 Fotostad is “Sluitertijd” een reizend regioproject, waarin chemie gezocht wordt tussen fotografie, beeldende kunst, literatuur en podiumkunsten.

Professionele fotografen leggen in alle 033 gemeenten ‘jonge makers’ vast: een beeldend kunstenaar in zijn atelier, een dichter broedend op de volgende versregels, een bandje of singer-­‐songwriter aan het repeteren in de studio. Het is een kant van het kunstenaarschap die het publiek normaliter niet te zien krijgt, maar die spannende fotografie kan opleveren.
Voor jonge kunstenaars is het beschikken over professionele foto’s vaak een belangrijke impuls voor het ontwikkelen van hun beroepspraktijk

In elk van de zeven regiogemeenten wordt een avond georganiseerd die het midden houdt tussen een cultureel café en een showy presentatie van de groep jonge kunstenaars.

Locale fotografen - maar ook jongeren die in fotografie geinteresseerd zijn - worden uitgenodigd als paparazzi acte de presence te geven en zo bij te dragen aan de sfeer van de avond.

Mariëlle Hartsuiker is de projectleider van het gehele project en Cees Wouda is de trekker van het fotografie-deel in dit project.